Vermilion steekt energie in een kansrijke samenleving

Vanaf januari 2020 heeft Vermilion Energy een nieuw partnerschap als onderdeel van het Global Community Investment programma. Samen met stichting Present zet Vermilion zich in voor het thema ‘kansrijke samenleving’. De aftrap van het partnerschap startte met een donatie van €25.000,- aan de stichting.

Via het Community Investment programma levert Vermilion Energy een positieve bijdrage aan de samenleving door stichtingen en organisaties te ondersteunen. Vermilion Energy en stichting Present gaan een driejarig partnerschap aan. Het partnerschap bestaat onder andere uit een financiële ondersteuning en medewerkers van Vermilion die zich onder werktijd inzetten als vrijwilligers voor de stichting.

Over stichting Present
Stichting Present is een bruggenbouwer, een soort makelaar in sociale betrokkenheid. De stichting biedt de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Dit doen zij door kleinschalige projecten op te zetten waarbij direct resultaat zichtbaar is. Dat kan variëren van een dagje helpen opruimen tot een spelletjesmiddag met ouderen. Met stichting Present als partner kan Vermilion Energy direct bijdragen aan lokale regio’s. De stichting heeft namelijk verschillende regionale takken. Hierdoor kunnen we samen projecten opzetten in de regio’s waarin Vermilion opereert en waar onze medewerkers wonen en werken. Zo zetten medewerkers zich actief in voor de samenleving.

Giving Back Event
Om het partnerschap goed te beginnen, hebben Vermilion-medewerkers eind vorig jaar bijgedragen aan een Giving Back Event. In plaats van kerstpakketten te krijgen hebben medewerkers van Vermilion op eigen kosten kerstpakketten samengesteld en uitgedeeld aan mensen die een lichtpuntje konden gebruiken in de decembermaand. Medewerkers hebben de kerstpakketten uitgedeeld in de regio’s Amsterdam, Harlingen, Leeuwarden, Drachten en Sneek. Sophia Ruiter, HR medewerker en mede organisator, is erg trots op de samenwerking met stichting Present. “We hebben al laten zien dat we voor een aantal gezinnen echt een verschil hebben gemaakt. Ik kijk ernaar uit wat het partnerschap ons gaat brengen en om meer collega’s te inspireren met de projecten die we doen.