Samen zijn wij Present

Door de samenwerking tussen Vermilion Energy en Stichting Present is de afgelopen week een mooi initiatief ontstaan. Vele bosjes tulpen zijn uitgedeeld bij verzorgingstehuizen in Steenwijkerland en aan thuiszorgmedewerkers in Harlingen. Aan elk bosje bloemen hing een kaartje met de tekst: “Wij denken aan u.” Daarnaast was er in Smallingerland een kleurwedstrijd georganiseerd waar ingezonden kleurplaten worden verspreid onder zorginstellingen.

In deze ‘coronatijd’ is het belangrijk om aandacht te geven aan oudere mensen en mensen met een zorgbehoefte die gedwongen in isolatie zitten. Maar ook aan de professionals van de thuiszorg. Zij zijn dag en nacht aan het werk om zorg en ondersteuning te verlenen aan cliënten. Daarom verdienen bewoners en medewerkers een bloemetje of een kleurrijke groet.

De tulpen werden ingekocht bij lokale telers. Voor Steenwijkerland was dit Bloemisterij en Plantenkwekerij van Benthem uit Marknesse. Aangezien het hoofdkantoor van Vermilion aan de andere kant van de weg gevestigd is, was de keuze voor een lokale leverancier voor Noord West Friesland zeer gemakkelijk: Maatschap de Jong- Velsma uit Midlum. In de Drachtster Courant zat de kleurplaat bijgesloten. Ook buiten Smallingerland hebben zorginstellingen in uw buurt een brievenbus beschikbaar gesteld voor kaartjes, tekeningen en brieven voor bewoners.

Stichting Present

Stichting Present ontwikkelt tijdens de ‘coronacrisis’ nieuwe initiatieven om met elkaar verbonden te blijven. Het is juist van belang om in deze tijden de brug te slaan tussen bedrijven die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden of een steuntje in de rug verdienen. Met het partnerschap zijn de afgelopen week drie mooie acties in gang gezet in samenwerking met de lokale Presenten van Steenwijkerland, Smallingerland en Noord-West Friesland.

Landelijke samenwerking

Vermilion heeft begin dit jaar een landelijke samenwerking met Stichting Present. Deze samenwerking is onderdeel van het ‘Ways of Caring’ programma; een initiatief waarmee Vermilion iets extra’s wil geven aan de omgeving waarin zij actief is.

De bedoeling was dat het personeel van Vermilion onder werktijd de handen uit de mouwen steekt voor mensen die wat extra steun kunnen gebruiken. Helaas zijn de projecten vanwege de coronacrisis voorlopig uitgesteld en blijft het afwachten of deze in het najaar doorgaan.