Waarom gaswinning uit kleine velden in Nederland?

Vermilion Energy wint al vele jaren gas uit kleine velden op een veilige en verantwoordelijke wijze. Gas is, volgens het kabinet, nog minimaal nodig tot en met 2050 om Nederland te voorzien van zekere en betaalbare energie. Vandaar ook dat gaswinning tot nationaal belang is verklaard.

Aardgas is de fossiele brandstof met de minste CO2-uitstoot en dus het minst belastend voor het klimaat. Dit maakt aardgas de beste brandstof om de energietransitie te faciliteren. Nederlands gas is beter voor het milieu dan buitenlands gas, omdat het o.a. over lange afstanden moet worden getransporteerd. Daarnaast vermindert binnenlandse gasproductie de afhankelijkheid van buitenlands gas.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een video gemaakt waarin wordt uitgelegd waarom er in Nederland nog gas wordt gewonnen uit kleine velden.