NOGEPA stuurt brief aan informateur: Nederlands aardgas onmisbaar in energietransitie

Eén van de belangrijkste uitdagingen voor het nieuwe Kabinet is een realistische koers uitstippelen voor de verduurzaming van ons energiesysteem. Daarom heeft NOGEPA, branchevereniging van olie- en gasproducenten in Nederland waar ook Vermilion lid van is, op 20 mei jl. een brief gestuurd aan informateur Mariëtte Hamer. Hierin vraagt de sector om het belang van Nederlands aardgas uit kleine velden mee te nemen tijdens de formatie van een nieuw Kabinet. De sector kan namelijk een belangrijke bijdrage leveren in de energietransitie en energiezekerheid.

Aardgas zorgt voor een betrouwbare, stabiele en betaalbare energievoorziening tijdens de energietransitie. Nederlands gas uit kleine velden is beter voor het klimaat, de economie, werkgelegenheid en leveringszekerheid dan geïmporteerd aardgas. Daarnaast heeft de sector veel kennis en infrastructuur tot haar beschikking om te gebruiken voor alternatieve energievormen. Daarom is aardgas nu en in de toekomst een belangrijk onderdeel van onze energiemix.

Meer weten?