Openbaar Ministerie: Vermilion ook onschuldig aan overschrijding geluidsnormen bij boring Weststellingwerf

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vorige week geoordeeld dat Vermilion de wettelijke geluidsnormen niet heeft overschreden tijdens de booractiviteiten op de mijnbouwlocatie Weststellingwerf-1 te Noordwolde eind 2019. Verder is er onvoldoende bewijs dat Vermilion niet adequaat heeft gereageerd om overlast voor de omgeving zo goed mogelijk te beperken. Daarmee is er binnen de grenzen van de verleende omgevingsvergunning gehandeld. Het OM heeft daarom besloten Vermilion niet te vervolgen.

Twee dagen eerder had het OM al bekend gemaakt dat Vermilion ten onrechte als verdachte is aangemerkt in twee strafrechtelijke onderzoeken over de omgevingsvergunningen voor de mijnbouwlocaties Wapse en Vinkega.