Boring eerste LDS put afgerond in Wapse

Vermilion Energy is eind vorig jaar begonnen met de boring van de eerste put naar de LDS gasvelden vanaf de bestaande locatie Wapse aan de Noordenveldweg. Afgelopen weekend zijn de werkzaamheden voor de eerste put afgerond en zijn we begonnen met het boren van de tweede put.

Van eind augustus tot begin oktober 2022 zijn voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd om de Wapse locatie gereed te maken voor de boringen. Half november zijn de boortoren en bijbehorend materieel naar de locatie vervoerd en opgebouwd. Daarna is eind november de boring van de eerste put gestart en werken we 24 uur per dag, 7 dagen per week door.

Boring tweede put opgestart

Ondertussen is de boring van de eerste put afgerond en is gebleken dat er aardgas in de diepe ondergrond zit. Nu wordt de tweede put geboord vanaf dezelfde locatie. De verwachting is dat deze tweede boring begin februari is afgerond. Dan wordt het materieel weer opgehaald en zijn de transportbewegingen zoveel mogelijk overdag. Daarna worden de putten aangesloten op de bestaande faciliteiten.

Gas testen en productie opstarten

Na aansluiting van de putten op de bestaande gaswinningsfaciliteiten, gaan we het gas testen. Dit gebeurt in de bestaande leidingen waarmee we voorkomen dat er afgefakkeld moet worden. We verwachten in april de productie te kunnen opstarten.

Informatie voor de omgeving

Net naast de mijnbouwlocatie heeft Vermilion een bezoekerscentrum ingericht tijdens de boringen. In december heeft Vermilion al verscheidene groepen in het bezoekerscentrum ontvangen, zoals bewoners, maar ook landelijke en regionale overheden. In het bezoekerscentrum is informatie te vinden over verschillende onderwerpen over de LDS boringen. Bezoekers hebben ook, op afstand en buiten de hekken, de activiteiten op de locatie goed kunnen bekijken. In januari staan de laatste bezoeken gepland.

Heeft u vragen?

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk overlast is en we zijn altijd bereikbaar voor eventuele vragen. U kunt contact met ons opnemen via ons telefoonnummer 0517 – 493 333 of e-mailadres infonl@vermilionenergy.com.

Bezoek de projectpagina.