Vermilion investeert in de lokale gemeenschap

Vermilion investeert in de lokale gemeenschap waar ons bedrijf actief is. Zo financiert de gasproducent lokale verduurzamingsprojecten, sociaal-maatschappelijk werk en helpt het stichtingen die zich inzetten voor het behoud van flora en fauna. Het zijn manieren waarop Vermilion iets extra’s doet voor de regio’s waar de gasproductie plaatsvindt. Een primeur in 2021: de plaatsing van 5 levensreddende AED’s.

Binnen 6 minuten hulp bij een hartstilstand. Dat is de droom van de Nederlandse Hartstichting. Met de financiering van 5 complete AED-pakketten door Vermilion komt die droom een stap dichterbij. Op dit moment is Vermilion aan het onderzoeken welke lokale non-profitorganisaties, dorpsbelangen en sportverenigingen een AED kunnen aanvragen. De selectie en plaatsing van de AED’s vindt plaats in 2021 op basis van aanrijtijden van ambulances in geval van een hartstilstand.

Flora en fauna

Iets heel anders dat ook in het komende jaar gepland is: de plaatsing van drainagepompen voor de Vogelwacht Blesdijke/Wolvega. In totaal maakt Vermilion de aankoop van 15 pompen mogelijk, die worden uitgeleend aan boeren om bepaalde delen van hun land droog te leggen zodat de vogels naar een veilige broedplaats kunnen. Zo ondersteunen we ook de flora en fauna.

Lokale verduurzaming

Verder maakt Vermilion met het Omgevingsfonds al jaren lokale verduurzamingsprojecten mogelijk. In 2020 investeerde het bedrijf in vier projecten in Friesland en Drenthe. De plaatsing van zonnepanelen op dorpshuizen bijvoorbeeld. Of gloednieuwe LED verlichting voor sportverenigingen, die zorgt voor een lagere energierekening en ook nog eens veel langer meegaat. Ook in 2021 gaat Vermilion door met deze investeringen.

Stichting Present en JINC

Vermilion ondersteunt ook al jaren de sociaal-maatschappelijke stichtingen Present en JINC. Zo ontving Stichting Present – een organisatie die vrijwilligerswerk organiseert – maar liefst 25.000 euro. In samenwerking met deze stichting schonken medewerkers van Vermilion begin 2020 aan verscheidene bejaardentehuizen 350 bossen tulpen om de inwoners een klein steuntje te geven in deze moeilijke tijden. En dan is er ook nog JINC – een organisatie die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt – die 10.000 euro aan steun kreeg. Daarmee zijn onder meer online sollicitatietrainingen voor jongeren georganiseerd, helemaal passend bij deze tijden.

Investeren in de lokale gemeenschap

De komende jaren blijft gasproductie uit kleine velden nog noodzakelijk, omdat er nog lang niet genoeg duurzame energie is om aardgas te vervangen. Gasproductie uit kleine velden is veilig en verantwoord, maar toch wil Vermilion iets extra’s doen. Daarom investeert Vermilion in de lokale gemeenschap in de regio’s waar het bedrijf actief is. Dat deden we in 2020 en daar gaan we dus mee door in 2021.