Raad van State: Beroepen tegen winningsplan Oldelamer ongegrond verklaard

Vandaag heeft de Raad van State uitgesproken dat alle beroepen tegen het winningsplan Oldelamer ongegrond zijn verklaard. Op 17 augustus 2020 heeft de minister van Economische Zaken en Klimaat ingestemd met het winningsplan Oldelamer dat door Vermilion is ingediend. Verschillende belanghebbenden zijn in beroep gegaan tegen het instemmingsbesluit van de minister. Het beroep werd door de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State behandeld tijdens de zitting op 24 januari 2022. In het winningsplan Oldelamer staat dat Vermilion de productie wil opstarten vanuit het gasveld Oldelamer-West, nadat er een boring is uitgevoerd. De verwachting is dat de productie tot en met 2039 duurt. Er wordt sinds 2014 geen gas meer gewonnen uit het Oldelamer gasveld.